PeHa ICT Services - PeHa ICT Services

PeHa ICT Services

PeHa ICT Services is opgericht in 2004 en richt zich met name op internet applicaties en websites. Daarnaast is PeHa ook actief op het gebied van onderhoud van (Linux) webservers.

Hoewel gevestigd in het zuiden van Limburg, voert PeHa ICT diensten uit voor klanten in heel Nederland en ook daarbuiten. Hoewel "daar buiten" zo in de grensregio vaak ook best dichtbij kan zijn.

"Diensten" kunnen variëren van korte hulp bij een lastig probleem bij het programmeren, tot het meewerken aan projecten binnen uw bedrijf of het opleveren van een complete webapplicatie of website.

Kracht

De kracht van PeHa ICT ligt met name in het oplossen van complexere  problemen. Dus waar niet een standaard installatie van Wordpress of Joomla een website kan realiseren.
Te denken valt aan een voorraadbeheer in een magazijn waarbij opdrachten tot vervoer van de goederen binnenkomen en van waaruit automatisch picklists en vrachtbrieven worden aangemaakt. Of een systeem waarbij een ten behoeve van groepsvervoer ouders hun kinderen af- of aan kunnen melden voor vervoer naar school.

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van de taal PHP, waarbij in vrijwel alle gevallen een database gebruikt wordt voor de opslag van data. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van een range van database merken, zoals Mysql, Postgresql, Oracle of MSsql.

De grootste uitdagingen zitten in het optimaliseren van de manier van opslag van data en het weer opvragen daarvan, zodat een applicatie niet alleen de eerste week goed werkt zolang er minder dan 100 producten, ritten of orders in de database zitten, maar ook nog steeds als na 3 jaar dit aantal richting 1 miljoen loopt.

Uitdaging

De leukste uitdagingen zijn de situaties waarbij koppelingen met 1 of meerdere externe partijen nodig zijn. Bijvoorbeeld koppelingen met webservices om bij een postcode een adres te bepalen; een gateway om verzendbevestigingen te versturen naar SAP systemen; koppelingen met iDeal; of andere klantspecifieke koppelingen om data op te halen of af te leveren.

En dat alles het liefst op de meest optimale manier om de processen te allen tijde en onder alle omstandigheden snel en soepel te laten verlopen.